суботу, 10 травня 2014 р.

ВИРОБНИКИ ВЕЛОСИПЕДІВ. ФІРМИ. БРЕНДИ.

Intense - монолітний геракл
Фірм, що випускають велосипеди, десятки. Вони розрізняються по "престижності", технологічним потужностям, орієнтації на різні групи покупців і, звичайно, ціновим рамкам.
Більшість з них може робити (і робить в своїх кращих розробках) висококласні машини.
На сьогоднішній день у будь-якому місті в Україні переважно можна придбати або привезти на замовлення практично будь-який велосипед від популярних недорогих фірм, до найдорожчих і елітних.
У огляді буде зроблений акцент на найбільш популярних або високоякісних брендах, представлених на нашому ринку. У описі фірм-виробників я розповім не стільки про фірму взагалі, скільки про найцікавіші, якісніші і високоефективні її розробки. Варто нагадати аксіому: не такий важливий бренд, наскільки важливий конкретний велосипед.
Принцип вибору - максимальна ефективність за всіма показниками, необхідними для конкретного призначення велосипеда. В першу чергу будуть представлені моделі, орієнтовані на гонки крос-кантрі, off-road-марафони, туризм в "агресивному стилі". І, звичайно, розглядатимуться високоефективні велосипеди для класичного туризму, якщо такі будуть в лінійці конкретної фірми-виробника. Не обділені увагою опиняться і вдалі машини для фрірайда і іншого екстремального застосування.

Intense intensecycles.com

Елітна і легендарна фірма-виробник, що робить дорогі велосипеди high-end рівня. У 2003 році фірма зробила прорив на ринок високоефективних байків для крос-кантрі, а в 2004 розширила свій асортимент моделей з передовою підвіскою VPP.
Intense Cycles custom EVO 951
                                                                            Відео


2014 Intense Cycles T275 Carbon Tracer – 27.5″
Гонки кросс-кантрі, марафони, шосе, агресивний туризм "без нічого" - ось область застосування цього велосипеда.
У 2004 році Intense продовжила просувати підвіску VPP у фрірайдно-даунхильні моделі. Справді - знаменита фірма не стоїть на місці і продовжує радувати своїх шанувальників видатними велосипедами.
Наприкінці відзначимо, що Intense можна придбати тільки у вигляді рами із заднім амортизатором. Рама Intense Spider XVP з амортизатором Progressive 5th Air коштує 2500$. Відповідно, готовий байк на устаткуванні професійного рівня обійдеться в суму 6000-10000$.


Santa Cruz santacruzbicycles.com

"Боєць вищої ліги". Дешеві велосипеди не робить, як і будь-яка фірма рівня high-end. Santa Cruz довів до розуму і представив світу стрімко завойовуючу популярність підвіску VPP. Байк Santa Cruz Blur - відразу став "хітом" у кросс-кантрійщиків і шанувальників стилю "ендуро". Двухпідвіс з вельми пристойним ходом в 4,5 дюйма забирався в гори, майже як хардтейл, а на спусках завдяки прекрасній підвісці був скоріше схожий на бездоганний фрірайдний апарат. Модель Blur була названа "байком року" багатьма авторитетними виданнями світу.





Відео 



Велосипед відмінно підходить любителям off-road марафонів, швидкісних покатушок, гонок кросс-кантрі, "фана" і навіть може бути використаний для легкого фрірайда.


Orange orangebikes.co.uk

High-end фірма, знаменита своїми фрірайдними і даунхильними велосипедами, що використовують в підвісці простий, ефективний і надійний "свінгарм Гарвіна". Модель Patriot з ходом в 130 мм блискуче зарекомендувала себе в різних фрірайд-екстремальних дисциплінах.
Orange alpine-160AM
Orange alpine-160RS
Висока якість виготовлення, простота і надійність всіх двухпідвісів Orange завоювали заслужену популярність у всьому світі. Успішні виступи спортсменів на Кубках Світу на рамах Orange 222 і хардтейлі Mslsle показали, що ці велосипеди не тільки красиві і незвичайні, але і по-справжньому швидкі. Якнайкраще застосування цих велосипедів - різні змагання в екстремальних дисциплінах.
Рама Orange Patriot із заднім амортизатором Fox Vanilla RC коштує 1500$.

Pinarello pinarello.com

Елітна італійська компанія Pinarello, що має давні гоночні традиції, робила раніше виключно шосейні велосипеди високої якості. Високоякісні алюмінієві, хромомолібденові і магнієві рами з карбоновим пір'ям, прорахована до міліметра конструкція - ось ті складові, які приводять велосипеди Pinarello і їх наїзників до перемог в престижних світових змаганнях.

Відео


Якщо ви завзятий шосейник - то Pinarello може стати вашим "велосипедом мрії". На сьогоднішній день компанія випускає повну лінійку велосипедів від шосейних до гірських.



Вартість топового шосейного велосипеда Pinarello Dogma складає 10000$.

KLEIN

Ім'я - легенда. В основному, знаменита своїми хардтейлами. Велосипеди відрізняються дуже жорсткими рамами з алюмінієвих сплавів, характерна відмінна особливість яких - троси, що проходять всередині. Фактично - рами хардтейлів Klein є одними з найжорсткіших і таких, що при цьому мають відмінний накат. Хардтейли Klein "відпрацьовують підйом" краще за всі велосипеди, які доводилося випробовувати спеціалістам у своїх тестах. Якщо у вас є сила і витривалість, щоб "відпрацьовувати" всі нерівності і підйоми стоячи, то цей велосипед допоможе вам обійти всіх, рівних по підготовці суперників.


Хардтейли Klein ідеально "заточені" під гонки кросс-кантрі, але для інших цілей можуть підійти тільки витривалим спортивним райдерам зважаючи на свою високу жорсткість.
Ціна кращих рам Klein (хардтейлів) наближається до 1000$.

Cannondale cannondale.com

На сьогоднішній день є світовим лідером з масових фірм-виробників. Знаменита рама високої якості з "зализаними" швами і ексклюзивна система передньої підвіски HeadShok вже зразу виділяє ці велосипеди. Популярність брендуCannondale дуже висока в Петербурзі і Москві - придбати можна практично будь-яку модель.



Хардтейли Cannondale поступово йдуть "в тінь" поступаючись місцем різним лінійкам двохпідвісної техніки. Найцікавіша і перспективніша розробка фірми - екстремальна серія Gemini, що утілює в життя все той же простій і функціональний свінгарм Гарвіна. Може ефективно використовуватися в байкер-кросі і фрірайді.
Велосипеди Cannondale ніколи не були дешеві, але завжди добре "котились".

Marin

Фірма була заснована в самому серці маунтінбайка, окрузі Marin штату Каліфорнія, де в кінці 50-х років зароджувався цей вид велосипедів. "Зростання продажів", не є самоціллю, Marin робить всього близько 50000 велосипедів в рік і не прагне "задавити конкурентів об'ємом". Натомість, фірма пропонує продуману і збалансовану лінійку велосипедів, де особлива увага, безумовно, заслуговують елітні моделі. знамениті високоякісні хромомолібденові рами, щодо недорогих велосипедів Pine Mountain і Eldridge Grade - неабиякою мірою ексклюзив в "алюмінієвому світі" сучасних велосипедів.


І звичайно, не можна не сказати про укомплектовану по класу High End видатній машину Mount Vision Pro, родзинкою якої є підвіска з віртуальною точкою обертання - гідний аналог легендарної вже системи VPP від Santa Cruz & Intense.


Wheeler wheelerworldwide.com

Відомий і популярний в світі виробник, що пропонує в своїх топових моделях велосипеди вищого професійного рівня. Знамениті у минулому титанові машини Wheeler, сьогодні передали естафету якісним алюмінієвим хардтейлам і двухпідвісам. Видатний кросс-кантрійний двухпідвіс Falcon-10, також оснащений компонентами вищого класу, ідеально підійде як для гонок, так і для off-road марафонів і просто як високотехнологічна "машина на кожен день". Ще одна цікава розробка Wheeler, модель Hornet-05 - вершина "ендуро" серії. Елітне устаткування, змінний майже "на льоту" хід підвісок і море "фана" - ось відмінні особливості цієї машини.



Specialized specialized.com.ua

Відома і популярна у всьому світі фірма-виробник. Знаменита своєю бездоганною чотирьохшарнірною підвіскою FSR, патент на використання якої придбали багато фірм. Двухпідвіси Specialized заслужили захоплені відгуки як в екстремальному фрірайді, так і в кросс-кантрі. Справжнім проривом 2003 року стала "розумна" система підвіски з інерційним клапаном, використовувана в серії Specialized Epic. Як і Intense Spider XVP, Specialized Epic S-Works претендує на звання кращого кросс-кантрійного двухпідвіса на планеті.




KONA konaworld.com

Фірма, широко відома в світі своїми байками для фрірайда і даунхіла. Існує цілий культ велосипедів "Kona", уміло підтримуваний піар-менеджерамі компанії. Разом з тим, Kona виробляє дійсно міцні і надійні велосипеди, що успішно беруть участь у змаганнях будь-якого рівня. З погляду марафонця або спортивного туриста, найцікавіший хромомолібденовий хардтейл Kona Explosif.
Він тим більше цікавий, оскільки в наші дні хороші сталеві рами випускаються украй рідко - всі заполонили китайсько-тайваньські алюмінієві вироби.




Gary Fisher

Знамените ім'я, що належить велосипедному гіганту - Trek Bicycle Corporation (велосипеди під марками Klein, Gary Fisher, Trek і ін.).

Робить велосипеди всіх рівнів: від початкового до професійного. Розкручена марка, широкий спектр моделей, сам маестро Гарі Фішер "біля керма" - що ще потрібне для того, щоб продавати велосипеди.


TREK

Найближчий "соратник" Gary Fisher з такою ж хорошою репутацією. Вельми популярний завдяки хорошій ціновій політиці. Причому, покупці залежно від свого фінансового стану охоче купують як початкові сталеві і алюмінієві моделі, так і топові спортивні велосипеди. Серія Fuel давно і міцно зайняла свою нішу в лінійці кросс-кантрійних і "ендуро" моделей фірми TREK. Ці велосипеди підходять як для участі в гонках кросс-кантрі, так і в походах "без" нічого і off - road - марафонах.

Фірма TREK також знаменита своїми високоякісними композитними (карбоновими) рамами, які застосовувалися на легендарній серії Y, а також софттейлах. Не варто також забувати, що на карбоновому хардтейлі TREK була виграна не одна гонка кросс-кантрі світового рівня. А імена Ролана Гріна і Ленса Армстронга відомі всім хто захоплюється велосипедом людям..

Scott

Відома американська фірма, велосипеди якої досить широко представлені на нашому ринку. Охоплює весь діапазон моделей для найрізноманітнішого використання.

У Росії користуються великою популярністю бюджетні моделі Scott, а гонщики кросс-кантрі успішно експлуатують байки Scott "рейсингової" серії. На велосипедах цієї марки багато років успішно виступає петербургзька командаScott-Racing.

GT

Фірма, що колись вельми престижна і досягає успіху, зараз переживає не кращі часи. Хардтейли GT виділяються характерною "візитною карткою" - потрійним трикутником (Triple Triangle). Основні особливості - коротка база і особлива поведінка на трасі завдяки специфічній рамі. Останніми роками рами стали робити більш витягнутими, що поліпшило накат по дистанції, але погіршило керованість (чим і славилися байки GT).

Ще одна інноваційна, але вже відносно не нова, розробка GT - широко відома система I-Drive.
На сьогоднішній день хардтейли GT "вже не ті". Навіть легендарна у минулому серія Zaskar втратила свої минулі позиції. Молодші ж алюмінієві велосипеди GT - типові представники недорогих міцних виробів для широкого споживання.

Haro

Дуже цікавий бренд. Недорога по суті фірма, Haro має в своїх топових розробках видатні рами, вироблені для неї high-end фірмою Intense ( двухпідіси Werks DHR і Werks XCR). Двухпідвіси більш "бюджетних" серій теж вельми цікаві. Система підвіски - все той же на рідкість вдалий свінгарм Гирвіна. Топовая рама X3 серії Extreme і всі рами серії XLSпо співвідношенню "ціна-якість" виглядають чудово. У 2004 році з'явилася та, що викликала великий інтерес високоякісна рама хардтейла Werks XCR з труб kinesium.

На цій рамі ще до її офіційного реліза Seamus McGrath виграв чемпіонат США по кросс-кантрі! Особливо слід зазначити, що поведінкою ця рама більше нагадує хорошу сталеву або титанову, чим алюмінієву. Цінна якість для тривалих марафонів або швидкісних походів. При цьому ціна на цю раму в Росії навіть нижче, ніж в США - всього 400$ (що для елітної рами хардтейла вельми гуманно).

Author

Велосипеди чеського виробника - виробляються на заводах в Тайвані, відрізняються вигідним співвідношенням ціна / якість в порівнянні з іншими виробникам. За підсумками продажів велосипедів в 2006 році - Author зайняв перше місце і став справжньою народною маркою в Україні. Зважаючи на це на велосипеди цієї фірми пропонуються гуманні прайси і з кожним роком фірма Author набуває все нових шанувальників. Мабуть, що вона скоро поб'є у минулому "народні" бренди Merida і KHS. Author відрізняється якісними і вдалими рамами своєї верхньої кросс-кантрійной лінійки.

До них відносяться моделі Introvert і Egoist. Накатисті і не дуже жорсткі рами добре підходять як для гонок кросс-кантрі, так і для марафонів і швидкісного туризму "без" нічого. У цієї фірми велике майбутнє на пост радянському просторі.

KHS

Найцікавішою моделлю фірми був хромомолібденовий хардтейл Nomad, хоча переважний купівельний інтерес викликали дешеві алюмінієві і сталеві моделі початкового рівня.

Найпопулярнішим був KHS Krest, що поєднує відповідну для вантажного туризму раму і прийнятний рівень устаткування.

Merida
"Народна марка". Не дивлячись на зневажливе відношення деяких райдерів, велосипеди Merida володіють відмінним співвідношенням "ціна-якість". Освоївши виробництво магнієвих рам за допомогою російської фірми, Merida однією з перших в світі запропонувала легкі магнієві велосипеди по відносно невисоким цінам.
В цілому - цілком надійна, перевірена і недорога фірма.

Atom СТОП! ТОВАР РОСІЙСЬКИХ ОКУПАНТІВ!

Російська фірма, що замовляє рами на Тайвані. Але українці не купують російське лайно!

Stark СТОП! ТОВАР РОСІЙСЬКИХ ОКУПАНТІВ!

Один з найдешевших російських брендів. Але українці не купують російське лайно!

----------------------------------------

1 коментар:

  1. "Коли мене познайомили з паном Лі Беном (Кредитним директором), я виходив на ринок як перший покупець житла. Мої потреби були дещо іншими, і у мене було багато запитань, перш ніж він надіслав мені мій лист попереднього затвердження , він покликав поговорити зі мною про те, що це означає і що може змінитися. Він зробив мене доступним майже будь-якої години за допомогою електронної пошти та текстових повідомлень, був дуже чуйним та обізнаним. Він також дуже прямий, я пояснив йому, якими були мої очікування щодо часу закриття та інших деталей. Він сказав, що виправдає ці очікування, але перевершив їх. Я так швидко закрив ріелтора, і продавець, звичайно, був у захваті від цього. Але як покупець я оцінив, що я пройшов цей процес коротко, але ретельно. Від попереднього затвердження до закриття - подорож була такою безшовною, і я вважаю себе щасливчиком, бо чув історії жахів про Інтернет. Я рекомендую контактну електронну адресу офіцера з питань кредитування Бен Лі: 247officedept@gmail.com & Whatsapp Номер: + 1-989-394-3740 кожному, хто шукає позику на будь-якому ринку. Все оброблялося в електронному вигляді доцільно та надійно.

    ВідповістиВидалити

Популярні публікації