четвер, 14 серпня 2014 р.

BIKEDISPENSER - АВТОМАТИЧНИЙ ПРОКАТ ВЕЛОСИПЕДІВ.



Bikedispenser
Зручність будь-якої системи велопрокату залежить не стільки від форми оплати або моделі велосипеда, скільки від швидкості і легкості одержання і здавання двоколісного апарату.
Голландці довели цей пункт роботи прокату до досконалості, побудувавши повністю автоматизовану парковку - роздавач.
Компанія Bikedispenser.com з Амстердама будує і встановлює в Нідерландах цікаві однойменні системи - "байкдіспенсери".
У нинішньому році на міжнародному конкурсі дизайну та архітектури Spark Awards амстердамська компанія Springtime і її дизайнери, як раз і придумали концепцію цієї системи, завоювали з Bikedispenser золото в категорії "транспорт".
Bikedispenser - це повністю автоматичний роздавальник велосипедів, спроектований для застосування на вокзалах, біля станцій метро, у парках і на автостоянках, в торгових і розважальних центрах. Причому, оскільки цей агрегат упаковує велике число велосипедів дуже щільно (вони стоять всередині на відстані всього 16 сантиметрів один від одного), Bikedispenser можна з успіхом застосовувати на обмежених просторах. Хоч на підземних стоянках, хоч на тісних вулицях у центрах великих міст. Смарткарта системи дозволяє отримати велосипед з будь-якого диспенсера всього за 15 секунд. Двоколісний транспорт автоматично випливає з роздавального вікна в апараті. Для його звільнення треба натиснути кнопку підтвердження ("OK").

Повернути велосипед настільки ж просто - досить трохи завести його в приймальне вікно апарату, і далі Bikedispenser проковтне великий, немов програвач з щілинним завантаженням - компакт-диск. Тільки тут також потрібно натиснути "OK" для завершення процесса. Автоматична роздача, замість неосяжної парковки прокатних велосипедів з замками і скобами, замурованими в асфальт, означає, що в годину пік велосипед шукати особливо не доведеться - слід звертатися завжди в одне і те ж місце - "віконце" диспенсера. А велосипеда Вам вистачить ... В усякому разі цей апарат (який можна виготовляти під різну ємність) розрахований на розміщення пристойного числа велосипедів - до 100 одиниць.

АВТОМАТ - ПРОКАТ ВЕЛОСИПЕДІВ

Перший пілотний Bikedispenser був встановлений в Ейндховені у 2006-му. А першими користувачами системи стали службовці численних компаній, офіси яких розташувалися недалеко від агрегату (вірніше, це агрегат розташувався поблизу офісів). Причому до травня нинішнього року ці службовці нічого не платили за поїздки на велосипедах з диспенсера - виступали як випробувачі системи.
Загалом, концепція Bikedispenser полягає саме в тому, щоб в першу чергу стати кінцевою ланкою транспорту для офісних службовців, які "концентровано" переміщуються від станцій залізниці чи метро до бізнес-центрів вранці і назад - ввечері. Чи то в переповнених автобусах, чи то на своїх двох.

Велополігон - дошка велосипедних оголошень України. Продати велосипед, купити велосипед новий чи б.у, велосипеди з Європи, комплектуючі для велосипеда, різні запчастини для велосипеда, вело аксесуари, екіпіровку.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації