суботу, 10 травня 2014 р.

ВЕЛОСИПЕД ДЛЯ МАЛЮКА.


Перший велопробіг. Ви помітили, що ваш карапуз зацікавився велосипедом сусідського хлопчака? Напевне час придбати особистий транспорт! Приходить час, коли батьки задумуються над тим, коли ж купувати перший велосипед для малюка і як навчити його на ньому їздити.

В цій статті Ви знайдете відповідні на всі найпоширеніші відповіді на запитання “дитячий велосипед для малюка”.
Найголовніше – не поспішати і крок за кроком допомогти малюку освоїти таку складну їзду на велосипеді.

Не проґавити момент.
Якщо твій малюк вже навчився впевнено ходити, саме час познайомити його з новим засобом переміщення – велосипедом. Але, якщо ти бачиш, що малюк поки не зовсім готовий до цього, не підганяй його. Якщо ти посадиш малюка на велосипед силою, це налякає його і може викликати страх перед новим засоб переміщення. Ні в якому разі не порівнюй свій маленький скарб з ровесниками, які вже впевнено катаються по двору на “вєліках”. Пам’ятай: кожна дитина індивідуальна і всі нові навички засвоює тоді, коли відчуває в собі впевненість і підтримку батьків.
   
    Правильний вибір.

   Збираючись в магазин за дитячим велосипедом, обов’язково візьми з собою малюка. Коли малюк буде сидіти на велосипеді, його ніжки повинні ставати на піддон всією стопою, інакше йому буде важко дотягнутися до педалів і з часом правильно їх крутити. А якщо малюк сам зможе вибрати велосипед по кольору і іншим важливим для нього характеристикам, то буде з великим задоволенням вчитися їздити на ньому.

Не потрібно поспішати.
Купивши велосипед, не старайтесь в той же день навчити малюка крутити педалі. Дозвольте йому ознайомитися з новим засобом пересування. Для початку покатай малюка, штовхаючи велосипед перед собою за допомогоюспеціальної ручки (вона є у всіх моделях велосипедів для самих маленьких). Малюк повинен освоїтися і отримати задоволення від такої їзди. Коли малюк навчиться їздити самостійно, ручку можна буде зняти.
  
 Від простого до складного.
Вчити їздити на велосипеді краще починати вдома – з простих рухів для ніжок. Виконувати їх потрібно тільки у веселій ігровій формі. Наприклад, ляжте на спину і рухайте ногами, ніби крутите педалі. При цьому можна промовляти, щось на кшвалт “їхали ведмеді на велосипеді”. Обов’язково поясни малюку принцип їзди на велосипеді. Докладно розкажи про кожний рух. Спочатку спробуйте почати їздити дома. Нехай малюк пробує крутити педалі. Якщо помітиш, що заняття починає набридати, переключайся на щось інше.

Уроки водіння.
 Озброїшшись хорошим настроєм, бери велосипед і відправляйся кататись. Пам’ятай, що слід правильно вибрати час для заняття: краще вранці, після сніданку чи денного сну. Для першого уроку вибери місце без машин з хорошим рівним покриття, огороджене (наприклад шкільне подвір’я, стадіон). Але не чекай, що малюк одразу сяде і поїде, йому потрібний деякий час, щоб зрозуміти як працює весь цей механізм і як ним управляти. Ти можеш допомогти малюку, почергово надавлюючи на його колінця. За першим разом йому буде дуже важко, та за кілька занять він зрозуміє принцип їзди на велосипеді, осідлає “залізного коня” і ти не зможеш його наздогнати.

Головне – безпека.
Коли малюк освоїть управління велосипедом і почне швидко та впевнено носитися по двору, тротуарам, дитячому майданчику, з особливою увагою слідкуй за ним, ні на хвилину не спускай з нього очей. Пам’ятай, в тебе повинна бути можливість в любий момент зупинити велосипед (якщо з’явиться автомобіль чи чужий пес). Не забувай про засоби захисту. Якщо твій малюк впаде на землю і травмується, в нього може з’явитися страх перед їздою, який в подальшому буде важко подолати. В літній період малюку краще одягати спеціальні захисні щитки на локті та коліна, а також захисний шлем. Малюк повинен відчувати, що ти його підтримуєш і допоможеш в любу секунду. З твоєю допомогою в найкоротший час малюк освоїть їзду на велосипеді. Можеш не сумніватися, твій маленький водій приготує тобі ще не один велосюрприз!

Вибираєм велосипед.

Купуючи велосипед для малюка особливо зверни увагу на слідуючі елементи.
  • Колеса. Гумові краще за пластикові – вони більш довговічні і не шумні.
  • Піддон. Бажано, щою він був виконаний у вигляді компактної підставки для ніжок. Великий піддон може заважати малюку вчитися кратити педалі.
  • Ручка. Вибирай моделі, де ручка призначена для того, щоб хтось з дорослих міг управляти велосипедом, знімалася.
  • Корзина для іграшок. В неї можна складати відерця, лопатки, машинки і інші причандалля необхідні для прогулянки з малюком.
  • Відкидний навіс. Захистить малюка від сонця.
  • Ігрова панель. Якщо велосипед додатково оснащений ігровою панеллю, йому буде легше і веселіше долати “великі” відстані. Звуки, мигалки все це йому тільки в радість.
-----------------------------------------------

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації