пʼятницю, 9 травня 2014 р.

ВЕЛОСИПЕД - КРАЩИЙ ЗАСІБ ДЛЯ СХУДНЕННЯ.

Асфальтна хвороба 
Велосипед - кращий засіб для схуднення. І це не просто слова. За 10 хвилин прогулянки згорає 48 калорій. За 10 годин - 1800 калорій або 200г жиру! Хвилина їзди на велосипеді - і ви втратили 5 - 8 калорій. Їздити на велосипеді на роботу - краще всіляких дієт: за годину їзди згорає 300 - 480 калорій. Не дозволяйте собі розслабитися й не провести на велосипеді хоча б один день - зрадницький жир у проблемних зонах (стегнах, животі...) миттєво почне відкладатися. Це закладено в генах.

Єва Лонгорія (2008)
Колись відсутність рухливості сигналізувало жіночому організму: неврожай на їстівні плоди й коріння, збирати нема чого, треба готуватися до голодування й збирати запаси жиру. Рухливість же інтерпретується як сигнал: їжі багато, можна спалювати старі запаси. До речі, катання на велосипеді сприяє загальному оздоровленню організма, а також добре відбивається на кольорі вашої шкіри (засмага).
                                                                                                         
Фахівці центрів краси стверджують, що катання на велосипеді формує гарні стегна та сідниці.
Для початку можна робити двадцятихвилинні велопрогулянки два - три рази в тиждень. Щотижня збільшуйте дистанцію на скільки зможете. Ефект схуднення можна підсилити, якщо час від часу ви будете влаштовувати собі швидкісні заїзди по прямій. Виберіть пряму доріжку й поступово піднімайте швидкість руху, поки не дійдете до максимальної. Постарайтеся протриматися на цій швидкості як можна довше й тільки потім сповільнюйте темп. У велосипеда є один мінус. При їзді на ньому активно працюють стегна. Навантаження цілком порівняне із силовим. А тому практикувати велосипед не можна кілька днів підряд - м'язи стегон мають потребу в проміжному дні відпочинку. Можна, звичайно, купити велотренажер і качатися вдома. Але це вже зовсім інша історія. По-перше, на велотренажері задіяні не всі групи м'язів, які тренуються на звичайному велосипеді. По-друге, немає припливу свіжого повітря й немає вправ для розвитку координації й утримання рівноваги. До речі, сьогодні можна знайти пристойний велосипед за доступною ціною. Ви знаєте такий же ефективний засіб для схуднення за такі гроші? Я - ні, тому й катаємося!

Загальні рекомендації по велопрогулянкам:

Рекомендую!
- їздіть тільки на справному велосипеді

- стежте, щоб рама була підібрана відповідно до вашого росту

- правильно встановлюйте висоту керма й сідла

- ваш одяг повинен бути зручним й добре захищати від непогоди

- після довгої перерви звикайте до велосипеда поступово

- при обертанні педалей стежте за зусиллям ніг: намагайтеся давити на педаль не просто зверху долілиць, а просувайте її по всій її траєкторії - коли педаль перебуває у верхній точці, натискайте на неї, штовхаючи вперед і долілиць; коли вона внизу, проштовхуйте її назад

- не забудьте взяти із собою насос, основні ключі й інструменти (навіть якщо ви не вмієте ними користуватися, хто - небудь допоможе)

- якщо у вас є відхилення в здоров'ї, порадьтеся з лікарем

- відмовтеся від тренування під час поганої погоди й неважного самопочуття

-----------------------------------------------
Велополігон - дошка велосипедних оголошень України www.polygonbikes.com.ua. Продати велосипед, купити велосипед новий чи б.у, велосипеди з Європи, комплектуючі для велосипеда, різні запчастини для велосипеда, вело аксесуари, екіпіровку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації